به گزارش خبرنگار مهر، سید علی آقازاده دوشنبه شب در اولین همایش استانی صنعت و خدمات سبز استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: آلودگی هوای استان مرکزی به ویژه شهر اراک از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد و سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ نیز ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: بر همین اساس و این شاخصها تعداد روزهای آلوده تاکنون در سال جاری ۴۷ روز ثبت شده، در حالی که این رقم در سال ۹۶ به میزان ۶۸ روز و در سال ۹۵ هم به میزان ۱۰۵ روز بوده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: کاهش روزهای آلوده نشاندهنده تلاش دستگاههای مرتبط و صنایع مستقر در استان و اراک برای سالم سازی و برقراری صنایع سبز است. برای نمونه طی سالهای گذشته بیش از ۵۰ درصد سوخت نیروگاه شازند مازوت بوده در حالی که امروز بیش از ۹۸ درصد سوخت این نیروگاه از گاز طبیعی است.
استاندار ادامه داد: همچنین دیگهای قدیمی شرکت ایرالکو عوض شدند و به جای آنها فناوری جدید نصب شده و کوره پزخانه ها نیز هم اکنون از سوخت گاز طبیعی استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از عوامل طبیعی نیز در آلودگی تأثیرگذار است، اما در استان مرکزی با تلاش همگانی که صورت گرفت تا جایی که آلودگی توسط انسانها و صنایع اتفاق میافتد و در اختیار انسان است کنترل شده و امروز استان در کاهش آلودگی نسبت به گذشته از جایگاه و شرایط بهتری برخوردار است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: یک ذهنیت در افکار شهروندان جا افتاده که آلودگی شهر اراک بالا است که چنین نیست و در این مورد آمار روزهای آلوده نشان از کاهش آلودگی دارد، باید تلاش کنیم این ذهنیت در مورد ناسالم بودن آب و هوای استان به ویژه اراک اصلاح شود.
وی بیان داشت: بیش از ۶۰ درصد صنایع استان مرکزی بنا به گواهی کارشناسان که زمانی منابع و منشأ آلودگی بودند، امروز واقعاً اصلاح شده اند و اینها موفقیتهای بزرگ برای استان است.
استاندار استان مرکزی در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: سال ۹۷ را با تمام فراز و نشیبها در حال پشت سر گذاشتن هستیم. در سال پیش رو باید تلاش بیشتر و استفاده از حداکثر انرژی و ظرفیت و منابع را در دستور کار قرار دهیم که دغدغههای مردم کمتر و شرایط معیشت مردم بهتر شود.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی هیچ راهی نداریم مگر اینکه صادرات را افزایش دهیم. در شرایط فعلی فروش نفت با مشکلاتی روبرو شده و به کشورهایی هم که فروخته میشود برای پرداخت پول با معضلاتی مواجه هستیم، بنابراین بایستی بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی در زمینه افزایش صادرات غیرنفتی بهره بگیریم.
نظر شما